Coaching met paarden

Paarden brengen je terug naar je basis
IMG_3911kleinTijdens de coachsessies helpen paarden je in een veilige omgeving met de vraagstukken die je graag wilt uitdiepen. Ze oordelen niet, maar houden jou een spiegel voor. Paarden geven directe feedback op je gedrag, lichaamstaal, gedachten en overtuigingen. Dit is soms ontroerend, soms confronterend, maar het gebeurt altijd op een zachte manier. Paarden kunnen je helpen om weer bij je basis terug te komen. Ze helpen om écht te verbinden met zowel jezelf als met anderen. Daarbij voelen ze feilloos aan wanneer je jezelf anders voordoet dan je werkelijk bent. Met behulp van de sensitiviteit van de paarden kun je je eigen kracht (her)vinden en leiderschap ontwikkelen in werk en privé. Dat is de kracht van coachen met paarden.

Ervaring niet nodig
Het is voor deze sessies niet nodig om ervaring met paarden te hebben. Verder is het goed te weten dat je tijdens de sessies meestal niet op het paard zit, maar er naast staat of loopt. Trek altijd geschikte kleding en stevige schoenen aan, passend bij de weersomstandigheden. De paarden heten Yorin en Mossano (zie foto). Ze staan bij ons aan huis en worden op een zo’n paardvriendelijk mogelijke manier gehouden.

Combinaties van coachvormen
Coaching met paarden is een hele krachtige coachvorm, waarmee je in korte tijd heel veel kunt leren. Met name op gevoelsniveau. Soms is het daarna ook handig om onderwerpen die je tegenkomt op een andere manier uit te werken. Meer met je hoofd. Bijvoorbeeld door vervolgstappen op papier te zetten of prioriteiten te bepalen. Dan kun je kiezen voor een coachsessie aan tafel. Ook een coachsessie in de buitenlucht, waarbij we gebruik maken van de omgeving en de natuur behoort tot de mogelijkheden. Samen bepalen we de voor jou meest geschikte combinatie.

Platform Spiegelend Paard
Voor het coachen met paarden hanteer ik de methode Spiegelend Paard. De coaches die ook met deze methode werken, hebben zich verenigd in een uitwisselings- en intervisieplatform: Platform Spiegelend Paard (PSP). Hierin bundelen we onze kennis, ervaring en kracht om jou als klant nog beter te kunnen bedienen.