Over mij

FB_IMG_1667408014393Waarom coaching?
Tijdens een managementopleiding voor communicatieprofessionals is mijn interesse voor het coachen gewekt. Wat mij tijdens deze opleiding het meest aansprak waren niet de theorieën, maar de oefeningen persoonlijke ontwikkeling. Waarom kiezen mensen voor bepaalde stappen in hun leven? Wat past bij ze en wat niet? Wat willen ze nu echt? Het viel me op dat veel studiegenoten moesten concluderen dat ze eigenlijk nooit de tijd hadden genomen om hierbij stil te staan, om hier bewust mee bezig te zijn. We kunnen zo in situaties komen die niet (meer) bij ons passen. Zowel in het werk als privé. Hierdoor raak je uit balans, uit je kracht. Raak je verwijderd van je gevoel en soms ook van je lichaam.

Dit zag ik ook bij een aantal van mijn studiegenoten gebeuren. Zij raakten in diezelfde periode overspannen. Zo onnodig en jammer vond ik dat. Maar ook heel herkenbaar. Enige jaren geleden heb ik hetzelfde meegemaakt. Ik ben toen het gesprek aangegaan met een aantal van hen en heb ook mijn eigen ervaringen op dit gebied gedeeld. Ik kreeg naderhand veel positieve reacties. Ze adviseerden me om deze gesprekken ook professioneel op te gaan pakken, als coach.
Dat leek mij een hele mooie stap. Toen bleek dat het ook mogelijk is om paarden als coach in te zetten,
werd ik helemaal enthousiast.

Opleidingen
Inmiddels heb ik verschillende coachopleidingen en -workshops gevolgd, zoals:

  • Mensgericht coachen bij de Academie voor Counselling en Coaching;
  • Leergang Spiegelend Paard bij Natuurlijk Anders;
  • Wandelcoaching bij het Atma Instituut.

Ik combineer nu mijn werk als strategisch communicatieadviseur/woordvoerder bij de overheid met het coachen van mensen in KoppertCoaching. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hierin mijn liefde voor mensen, paarden, natuur, yoga en het communicatievak mag combineren.
Kijk voor meer informatie over mijn opleidingen en ervaring op LinkedIn.

Wat maakt KoppertCoaching krachtig?
De combinatie van coachvormen die hoofd, hart en buik bij elkaar brengen, ondersteund door mijn enthousiasme, eigen ervaring op het gebied van persoonlijke groei, communicatievaardigheden en passie voor paarden en natuur.