Coaching in de buitenlucht

Buiten coachen: veel voordelen
Coaching in de buitenlucht heeft als voordeel dat je tijdens een wandeling gebruik kunt maken van de omgeving en de natuur om je coachvraag verder te verdiepen. Daarnaast is het erg ontspannend en soms minder confronterend dan binnen coachen.
Je komt vaak eerder op creatieve ideeën en diepere inzichten.

Natuur als voorbeeld
Planten, bomen, dieren, een kruising, water, allemaal voorbeelden die we als metafoor kunnen gebruiken tijdens de coachsessies. Ze kunnen je emoties weerspiegelen of helpen om keuzes te maken. Ook door hard te lopen of juist heel langzaam of door op andere manieren te bewegen komen je hoofd en gevoel meer in balans. Al dat buiten zijn heeft bovendien als voordeel dat je lichaam de stofjes dopamine en endorfine vrijmaakt. Hierdoor kom je lekker in je vel te zitten en het is bovendien stressverlagend. De wandelsessies vinden plaats in het bos en de weilanden naast ons huis. Heb je andere wensen, laat het me weten.
Ervaar de kracht van coaching in de buitenlucht!

Combinaties van coachvormen
Coaching in de buitenlucht heeft vele voordelen. Maar soms is het fijn om bepaalde onderwerpen rustig binnen uit te werken. Om bijvoorbeeld leerdoelen of conclusies op een groot vel papier te kunnen schrijven of andere creatieve coachvormen te kunnen gebruiken. Dan kun je kiezen voor een coachsessie aan tafel. Of laat je eens coachen door paarden. Het kan allemaal, combinaties zijn mogelijk.